Mendo won in Liga B zijn wedstrijd tegen Zonhoven gemakkelijk met 3-0.


Het bestuur van de bezoekende club voerde vlak voor de winterstop een trainerswissel door en dat bleek een goede zet te zijn. Na winst tegen Optima Lendelede en Nivelles en zelfs setwinst tegen co-leider Amigos Zoersel leek het vertrouwen bij de ploeg volledig hersteld. Ze zijn dan ook vast van plan om de ietwat teleurstellende resultaten in de heenronde vlug te laten vergeten. Met 6 op 12 in de terugronde zijn ze momenteel uit de gevarenzone en extra gemotiveerd om de prachtprestatie die ze enkele maanden geleden leverden door Mendo uit de Belgische beker te kegelen te evenaren. Wij zijn de indrukwekkende aanvalskracht en het uitmuntende verdedigingswerk van Brepoels, Janssens, Van Dijck & co nog niet vergeten.

Onze mannen beginnen na de winterdip eindelijk terug in hun gewone spelritme te komen en stonden extra scherp om revanche te nemen voor de uitschakeling in de beker van België en de 3-2 nederlaag in de heenronde.

Mendo begon heel goed aan de match en Dries Vekemans stuurde zijn mannen naar de gaatjes in de Zonhovense verdediging. Een combinatie van hoge opslagdruk en zo goed als foutloze receptie leidde Mendo naar een vrij makkelijke setwinst. (8-5, 16-9, 25-21)

In de 2de set liepen de bezoekers aanvankelijk vlot uit Mendo kwam niet tot scoren. Pas bij de 2de technische time-out de bordjes kon Robin Adriaensen met een opslagreeks de bordjes in evenwicht brengen. De inbreng van Toon Thijs bracht weer vuur in de wedstrijd en hij nam zijn mannen op sleeptouw om de setwinst binnen te halen. (4-8, 15-16, 25-22)

In de 3de set nam de thuisploeg onmiddellijk het heft in eigen handen en zorgde een opslagreeks van Bob Douwen voor een 1ste kloof. (4-1) Zonhoven had geen verweer tegen het collectief goed draaiende Mendo en slaagde er niet meer in om de receptie onder controle te krijgen waardoor ze ook niet meer tot scoren kwamen. De thuisploeg bleef rustig afwerken en haalde ook de 3de setwinst binnen. (8-7, 16-14, 25-21)

Deze welverdiende zege, waarvoor de mannen van Mendo terug met alle neuzen in dezelfde richting hebben gestreden, zorgt ervoor dat ze met een goed gevoel naar de volgende matchen kunnen toeleven. Ze hebben laten zien dat ze volleybal op hoog niveau kunnen combineren met veel plezier en daar hebben de vele supporters van mogen meegenieten. Het doet de verwachtingen naar een spectaculair vervolg van de terugronde stijgen!

Hopelijk komen er nog leuke verrassingen uit de bus J

Speelden : Raf Vekemans, Dries Vekemans, Bob Douwen, Robin Adriaensen, Stijn Dionys, Michel Mariën, libero Wesley Torfs

Kwamen in : Toon Thijs, Wout Van Dyck